OPPLEVELSER

SPEKKHOGGERSAFARI

I Reisafjorden overvintrer den norske vårgytende silda, og fjordene her er isfrie. Bestanden er på flere millioner tonn og er årsaken til at spekkhuggere, knølhval og finnhval kommer hit for å jakte.

Golfstrømmen velsigner kysten vår med et av de mildeste vinterklimaene i Norge. Norge har verdens største spekkhuggerbestand på ca. 2000 individer.

Det er flere bedrifter i regionen som tilbyr spekkhoggersafari.

Safarien foregår i store ribbåter og gir oss en unik mulighet til  oppleve dyrene på nært hold.

STISYKLING

Stisykling i vår region har en helt spesiell karakter, som endres gjennom sesongen. Den beste tiden for stisykling er fra slutten av juni til midten av september. Avhengig av når på året du besøker regionen, kan du oppleve midnattssol og nordlys mens du sykler sti. Lyngenfjordregionen har tørt og velegnet klima for sykling. Norge er kjent for sine bratte fjell og dype fjorder, og på samme måte er stiene her også bratte. På de fleste stiene finnes det steder hvor man må gå av å dytte eller bære sykkelen oppover.

Du behøver ikke bekymre deg over om heisene fungerer eller ikke, for det finnes nemlig ingen. Stiene her vil derfor utfordre deg til å bruke hele kroppen, men all moroa gjør det verdt det.
Etter sykkelturen kan du vaske sykkelen din og lagre den trygt for natta. Hos North of Lyngen Apartments kan du få en guide til ulike stier i området, eller
du kan kjøpe den her:

https://book.visit-lyngenfjord.com/no/se-gjore/a1736533/stisykkelguide-lyngenfjordregionen/showdetails

NORDLYS

Nordlyset kommer om kvelden og natten, når himmelen er mørk, og opptrer ofte som flimrende gardiner eller høye røyksøyler over nattehimmelen. Fargen er lysende grønn, hvit, gjerne med et snev av rosa langs kanten, og noen ganger med en lilla kjerne.

Det er størst sjanse for å oppleve fenomenet sent på høsten, samt om vinteren og tidlig vår.

Nord-Norge er det beste stedet å dra til for å oppleve nordlyset.

SKI OG TOPPTUR

Toppturer i fantastiske fjellområder rundt Lyngenfjorden, i Kågen og Kvænangen, hvor du bokstavelig talt kjører fra fjell til fjære!

Uløya i Nordreisa har de siste årene fått et navn blant internasjonale skiturister på leting etter stadig nye eksotiske reisemål, og de mer kjente Lyngsalpan, Kåfjordalpan og Kågen byr også på ypperlig skikjøring.

Vi anbefaler alle som har planer om å ferdes i skredutsatt terreng om å tilegne seg nødvendig erfaring og kunnskap om snøskred. Sjekk http://www.varsom.no
Det er også flotte forhold for langrenn, både i lysløype og på fjellet. Saga skistadion på Storslett har totalt 40 km med langrennsspor, og det trekkes spor til populære turområder som Sikkajàvre og Kildalsdammen. De fleste bygdene i regionen har egen lysløype.

HUNDEKJØRING

En tur med hundespann i Reisadalen, på vidda eller nede på elveisen, inkludert matpause rundt bålet – hundekjøring er en fantastisk opplevelse enten det skjer under nordlyset eller i solskinnet en klar vinterdag.

Riverland husky tar deg med på en 3 timers hundesledetur hvor du kan oppleve den vakre naturen i Reisadalen i samspill med et spann av trekkhunder. Reisadalen i Nord-Troms er en stor og vakker dal med mye snø om vinteren og fin utsikt mot de bratte fjellene og inngangsporten til Reisa nasjonalpark.

Etter ankomst hos Riverland husky får du en innføring i sikkerhet og hvordan du styrer et hundspann med 4-6 hunder. Du får også tildelt kjeledress, lue og votter. Husk å ta på deg gode, varme turklær, med ullundertøy, fleecejakke og varme sokker. Denne delen av dalen er nærmest flat og derfor også kjørbar for nybegynnere.

Turen går til Riverland huskys` villmarkscamp, hvor det blir servert varm lunsj, kaffe og te. Villmarkscampen består av ei hytte, bålplass samt et utedo. Turen tar totalt ca 3 timer, og det tilbys turer på formiddagen, om ettermiddagen og om kvelden. Med litt flaks vil du se nordlyset og hvis det er fint vær kan du også se de bratte fjellene rundt deg mens hundene trekker deg gjennom skog og mark.

Riverland husky ligger i Reisadalen, 12 km fra Storslett.

Forespørsel om tur med hundespann sendes til post@riverlandhusky.no

ELVEBÅT OG FISKE I REISAELVA

Reisaelva har sitt utspring fra Reisavannet / Ráisjávr  og elva renner gjennom Reisadalen 120 km i nordvestlig retning til elvemunningen i Reisafjorden.
Reisaelva er rik på fisk, og har storslagne fosser og ville stryk.Reisaelva er ei av landets beste lakseelver. I nedre del av Reisaelva kan man fiske laks, sjøørret og sjørøye.

En elvebåttur i Reisa Nasjonalpark bør du ikke gå glipp av, og Svartfoss Adventure
( https://www.svartfoss.com/ ) og Reisaboat ( https://www.reisaboat.no/?lang=no er to av firmaene som tilbyr guidede turer. Du vil få oppleve unik natur og dyre-/ fugleliv i et frodig og fredelig landskap. Noen av høydepunktene på turen kan være Mollisfossen, Imofossen eller de over 3000 år gamle bergmaleriene.
Det kreves fiskekort for å fiske i Reisaelva. Det er også mulig å leie guide med elvebåt for å finne frem til de beste fiskeplassene.

Reisaelva  passerer den 269 meter høye Mollisfossen, Troms fylkes høyeste foss. Mollisfossen har et fritt fall på 140 meter, og sies å være Norges flotteste fossefall

SNØSKUTER

Guided snøskutertur til Sikkajokk (v/ Båtnes hunde- og opplevelsessenter)

For mange er det å dra på snøskutertur den beste formen for rekreasjon. Det er ingenting som slår stillheten på den hvite vidda, med isfiske, bål og ro.

I Nordreisa er det åtte snøscooterløyper som er godkjent for rekreasjonskjøring.  Løypene er ikke åpne før dette er annonsert av Nordreisa kommune. Gyldig løypetraséer er de som til en hver tid er merket med skilt og/eller stikker.

TURER OG FRILUFTSLIV

Nord-Troms-regionen byr på uberørt og variert natur, med kystlinje og fjorder, høye fjell og vidde.

Ut i NORD består av 75 vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy. Turene er varierte og viser fram det fine Nord-Troms har å by på.  Se mer på utinord.no.

Visit Lyngenfjord: https://issuu.com/visit-lyngenfjord/docs/898974768

Reisa nasjonalpark ligger i Reisadalen, og parken omfatter øvre del av Reisaelva, ligger langs grensen til Finland, og strekker seg østover mot overgangen til Finnmarksvidda
Friluftsinteresserte har store muligheter i Reisadalen, og kan gå til fots, eller reise oppover med elvebåt. Det er flere ubetjente hytter i fjellet. Se mer på halti.no.
Nordkalottleden er en merket sti gjennom de arktiske delene av Norge, Sverige og Finland. Stien er i alt 800 kilometer lang, fra Kautokeino i Finnmark til Sulitjelma i Nordland.

KULTUR

Nord-Troms er en flerkulturell region som er preget av både norsk, kvensk og samisk kultur. Mange av innbyggere har kvensk og samisk bakgrunn. Paaskiviikko er en ukelang festival som arrangeres i begynnelsen av juni, med særlig fokus på kvensk språk, kultur og historie. Den internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu finner sted i Manndalen i Kåfjord i juli, og er en viktig del av den samiske kulturreisinga i de sjøsamiske områdene.

Bergkunsten i Reisa nasjonalpark viser at det har levd folk her i mange tusen år. Markedet på Kvennes på 1700-tallet var et møtepunkt mellom de som kom fra fjellet – fra vidda – og de som kom sjøveien.

Området har et aktivt kulturliv, med musikkorps, kulturskole, kino, revy, teatergruppe, kor og husflid.
Nord-Troms Museum, Nordreisa kino, Nordreisa bibliotek og Halti kulturscene er sentralt plassert  i Halti på Storslett. Halti kulturscene tok imot hele 15 000 mennesker i 2016. Turistinformasjon er på halti.no