OPPLEVELSER

NORDLYS

Nordlyset kommer om kvelden og natten, når himmelen er mørk, og opptrer ofte som flimrende gardiner eller høye røyksøyler over nattehimmelen. Fargen er lysende grønn, hvit, gjerne med et snev av rosa langs kanten, og noen ganger med en lilla kjerne.

Det er størst sjanse for å oppleve fenomenet sent på høsten, samt om vinteren og tidlig vår.

SKI OG TOPPTUR

Toppturer i fantastiske fjellområder rundt Lyngenfjorden, i Kågen og Kvænangen, hvor du bokstavelig talt kjører fra fjell til fjære!

Uløya i Nordreisa har de siste årene fått et navn blant internasjonale skiturister på leting etter stadig nye eksotiske reisemål, og de mer kjente Lyngsalpan, Kåfjordalpan og Kågen byr også på ypperlig skikjøring.

»Read

HUNDEKJØRING

En tur med hundespann i Reisadalen, på vidda eller nede på elveisen, inkludert matpause rundt bålet – hundekjøring er en fantastisk opplevelse enten det skjer under nordlyset eller i solskinnet en klar vinterdag.

Riverland husky tar deg med på en 3 timers hundesledetur hvor du kan oppleve den vakre naturen i Reisadalen i samspill med et spann av trekkhunder. Reisadalen i Nord-Troms er en stor og vakker dal med mye snø om vinteren og fin utsikt mot de bratte fjellene og inngangsporten til Reisa nasjonalpark.

Etter ankomst hos Riverland husky får du en innføring i sikkerhet og hvordan du styrer et hundspann med 4-6 hunder. Du får også tildelt kjeledress, lue og votter. Husk å ta på deg gode, varme turklær, med ullundertøy, fleecejakke og varme sokker. Denne delen av dalen er nærmest flat og derfor også kjørbar for nybegynnere.

Turen går til Riverland huskys` villmarkscamp, hvor det blir servert varm lunsj, kaffe og te. Villmarkscampen består av ei hytte, bålplass samt et utedo. Turen tar totalt ca 3 timer, og det tilbys turer på formiddagen, om ettermiddagen og om kvelden. Med litt flaks vil du se nordlyset og hvis det er fint vær kan du også se de bratte fjellene rundt deg mens hundene trekker deg gjennom skog og mark.

Riverland husky ligger i Reisadalen, 12 km fra Storslett.

Forespørsel om tur med hundespann sendes til nol@northoflyngen.no

 

 

ELVEBÅT OG FISKE I REISAELVA

Reisaelva har sitt utspring fra Reisavannet / Ráisjávr  og elva renner gjennom Reisadalen 120 km i nordvestlig retning til elvemunningen i Reisafjorden.

Reisaelva er rik på fisk, og har storslagne fosser og ville stryk.Reisaelva er ei av landets beste lakseelver. I nedre del av Reisaelva kan man fiske laks, sjøørret og sjørøye.

»Read

SNØSKUTER

For mange er det å dra på snøskutertur den beste formen for rekreasjon. Det er ingenting som slår stillheten på den hvite vidda, med isfiske, bål og ro.

I Nordreisa er det åtte snøscooterløyper som er godkjent for rekreasjonskjøring.  Løypene er ikke åpne før dette er annonsert av Nordreisa kommune. Gyldig løypetraséer er de som til en hver tid er merket med skilt og/eller stikker.

TURER OG FRILUFTSLIV

Nord-Troms-regionen byr på uberørt og variert natur, med kystlinje og fjorder, høye fjell og vidde.

Ut i NORD består av 75 vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy. Turene er varierte og viser fram det fine Nord-Troms har å by på.  Se mer på utinord.no.

»Read

KULTUR

Nord-Troms er en flerkulturell region som er preget av både norsk, kvensk og samisk kultur. Mange av innbyggere har kvensk og samisk bakgrunn. Paaskiviikko er en ukelang festival som arrangeres i begynnelsen av juni, med særlig fokus på kvensk språk, kultur og historie. Den internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu finner sted i Manndalen i Kåfjord i juli, og er en viktig del av den samiske kulturreisinga i de sjøsamiske områdene.

»Read